0702-21 08 06 info@allena.se

Trollets julkalender 1988

trollet_med_den_gula_kepsen_sveriges_radios_julkalender_1988_ljudbokEfter en radioinspelning satt Ingemar Åsén och jag i klipprummet när Kurt Jonsson chefen för SR, Sundsvall, kom in. Han lyssnade på ett avsnitt av”Trollet med den gula kepsen” som vi just klippt klart. Detta är bra, jag vill att ni ska göra en julkalender med trollet, sa han. Ok, sa jag men då ska vi vara ute i skogen och spela in live. Det är ingen som har gjort nåt liknande, jag skickar in en ansökan, sa Kurt. Och rusade vidare ut i korridoren.Jag åkte hem till Järvsö, ut på turne i Norge och en dag ringde Kurt mig på mobilen och frågade; Sitter du ner, Lasse. Bra, du ska göra julkalendern 1988. Sätt igång.Resultatet blev en härlig varm kalender med 4 vänner i en snöfylld skog, någonstans i Sverige.

En omröstning på Sveriges Radio våren 2011 röstades Trollet med den gula kepsen fram som nr. 2 i Världens bästa julkalendrar.
Den finns ute i handeln vid jultid. Men skivan Stökobök med program som sändes efter Julkalendern 1988 kan beställas.

Trollet med den gula kepsen, StökoBök
Beställ Stökobök här