0702-21 08 06 info@allena.se

Godnattstunden magi i dubbel bemärkelse

Lasse-Godnattsagor-1000Berättarmagin

Godnattstunden handlar om att visa hänsyn, om saknaden över att bli lämnad av mamma och pappa men också glädjen i att hitta morfar istället. En morfar som kan spela Skittunna, simma Gris-sim och som vet hur man grillar en korv perfekt. Att inte alltid behöva vara stor utan också kunna få vara liten. Att en busig mus med spring i benen också behöver kärlek. Varje sak som ska nattas har en egen liten historia att berätta för oss. En föreställning om att längta, drömma, visa omtanke. Små kärleksfullt berättade historier att ta med sig i livet. En föreställning fylld med teatermagi, ömsint berättande och varm publikkontakt.

Teatermagin

Innan Farfar somnar måste han säga god natt till allt runt omkring sig. Han säger till Flaggan att nu får den vifta och vaja god natt. Flaggan som står på byrån börjar plötsligt vaja av sig själv och viftar sig till ro. Fågeln som står på fönsterbrädan vänder sig till Farfar och vill ha ett glas saft, Sagoboken hoppar fram ur bokhyllan och Farfar läser för Musen med spring i benen. Scenografin är fylld av teatermagi som jag omärkligt styr med snören, magneter och andra hemligheter, så allt får liv.

Innan föreställningen

Jag kommer till spellokalen en halvtimme innan föreställningen börjar. Jag rullar in två vagnar, en med scenogra=i och en med sittplatser till publiken. Jag ställer upp vagn och gradäng. Efter 15 min är jag klar att ta emot min publik.

Intro till föreställningen

Jag kommer ut och möter publiken, tar in dom i spellokalen och visar dom var dom ska sitta. Sedan säger jag; ”När jag tar på mig glasögonen blir jag Gubben” ”Det var en gång en Farfar som tänkte”. ( tar på mig glasögonen) ”Jag ska nog gå och lägga mig nu”. (glasögon av) ”Och det gjorde Farfar” Nu har jag visat hur teatern fungerar, jag kan gå in och ut ur rollen på ett lättsamt sätt. Jag har nu möjlighet att ta kontakt med publiken utan att bryta scenmagin. Nu börjar det magiska!

Efter föreställningen

15 min efter sista föreställningen kan lokalen användas som vanligt igen. Det ska vara lätt att arrangera teater.

Fakta

Scenografivagnen består av ett skåp med två dörrar som jag öppnar. Sen fäller jag ner en säng. Vagnen är 160x60x155cm och så tung att jag kan inte lyfta den. Den måste kunna rullas in i spellokalen. Tänk en säng på hjul. Mörkläggning är inget krav, men inget direkt solljus är önskvärt. En föreställning            5.000:‐ Andra i samma lokal    4.000:- Tredje i samma lokal    3.000:- Resor och trakt tillkommer Max publik 30 barn plus vuxna, 40 i publik vid offentlig fst Idé, scenografi, teatermagi och medverkan: Lasse Åkerlund Speltid ca 30 min 3-5 år, 35 min f.r 6-9 år plus efter-prat Bygg/rivtid 15 minuter Åldersgrupp: 3-5 år och 6-9 år Totalyta 6x6 m inkl scenografi och publik  Jag kan spela 4 fst/dag i samma lokal, 3 före lunch och 1 efter. En timme mellan varje spelstart.