0702-21 08 06 info@allena.se

Trollet gjorde Radions Julkalender 1988, vann Prix Nordica 1993 framröstad som nr 2 i Världens bästa julkalendrar 2011. Nu hoppar Trollet glatt upp på scenen. Det blir riktig teater, med ridå, scen och salong. Vi har med oss Allenaseat.

Sveriges Radio K-märkte Trollets Roppidoppido, lyssna, ljud nr 27
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3365&artikel=3682644

tatueringJag fick bilder från en tjej som har tatuerat Trollet med den gula kepsen som rockstjärna!

 

 

 

”Trollet med den gula kepsen, ett underbart radioprogram som jag mina 3 syskon, mina föräldrar och min egen familj, fortfarande citerar, efter 24??? år. Tack.”
Anki Ohlson, Sala
Hej!
Jag vill tacka för en jättebra föreställning i Sala den 24 januari! Barnen var mycket nöjda och tyckte den var bra. Vi kommer från en liten skola utanför Sala som heter Möklinta kyrkskola.
Själv hade jag stora förväntningar på att få se er, eftersom jag hörde adventskalendern på radio 1988, tillsammans med mina egna barn. Vi längtade efter varje avsnitt och hade jättekul åt allt som trollet hittade på. Det finns en värme och mysighet som man känner när man lyssnar. Sedan köpte vi kassettbandet som fanns då och lyssnade på det flera år efteråt.
Nu är mina barn nästan 30 år och har egna barn. De tyckte också att det var kul att höra att ”Trollet med den gula kepsen” fortfarande finns kvar. Så nu för vi traditionen vidare genom att mitt 4-åriga barnbarn gick på föreställningen i lördags i Sala.
Eftersom jag köpte CD:n av er kan vi lyssna mer på er, både i skolan och ihop med barnbarnen.
P.s. Råttan och kråkan var väldigt verklighetstrogna och bra tyckte barnen.
Tack Lars och Maja!

Hälsningar från
Karin Ericsson

 

Jag vill  passa på att berätta lite om vad som har hänt under tiden jag har känt Trollet. Våren 2011 hade SR en omröstning om Världens Bästa Julkalender och Trollet kom på andra plats. Då klarnade allt och jag övertygade mig själv om att göra Trollet på scen. Jag funderade så här; Jag ska spela Trollet, med hans charm och livsfilosofi/visdom och en dockspelare ska göra dom andra karaktärerna. Det ska vara hemma hos Trollet i hans kök, det ska vara så mycket ljud som möjligt. Inga inspelade ljud, allt live. Jag letade en vedspis och hittade en liten dockspis, helt i gjutjärn, tung med massor av klang i sig. Plåtburkar och vattenkanna, så många ljud som möjligt. Riktig teater, en scen med en ridå, sittplatser till publiken, strålkastare och rök när det ryker in i Trollets spis. En hel teaterföreställning med all magi som teatern kan ge. Jag har fått tag på en dockmakare som gjort fantastiska dockor och en dockspelare som har en fantastisk utstrålning på scen, gott handlag med barn och det bästa av allt, hon är min dotter. Nu är vi på väg med en föreställning som räcker över hela landet i många, många år.

Trollet med den gula kepsen kommer i tre versioner i samma scenografi, det är bara att blanda som du vill, klicka och läs mer!

 

Stök

för 3-5 år, ca 30 min
Hämta Stökaffisch. PDF


Stökobök

för 6-9 år, ca 40 min
Hämta_stökobökaffisch PDF


Möbök

familjeföreställning, ca 60 min inkl paus
Hämta_möbökaffisch PDF