0702-21 08 06 info@allena.se

MacBeth

En öl, en termos, en tomat och en mosbricka,

är några av rollinnehavarna i denna kultförklarade Shakespearetolkning.
MacBeth spelas av en tomat och kung Duncan av en burk tomatpure.
Dolken i dramat utgörs av en korv, som vid mordet blir besudlat av kung Duncans blod.
Allt detta spelas på ett bord vilket ger stor närkontakt med publiken. Jag utlovar en vanvettig och galen föreställning som inte liknar något annat ni sett. Men MacBeth och Shakespeare är det likafullt!!!!!
Jag tänder en cigarett under föreställningen, en kort stund bara. Det kan vara bra för mej att veta om någon är starkt allergisk!

 

Fakta om MacBeth

Gästspel

Jag har gästspelat två turneer med Unge Riks och otaliga festivaler  i Norge.
Estland, Sovjet,  Bangla Desh, Finland, England och Skottland.

Hos dej?
På fackmötet, på Bygdegården, årsmötet eller som soppteater….

 

 

 Kommentarer från besökare

”Finns det någon mer som kan spela Shakespeares MacBeth med attiraljerna och innehållet i lunchboxen. Vilket tempo, vilken timing, vilka stegringar, vilken koreografi och vilket fenomenalt utspel”.
Ljusnan

”För dette er en mesterlig forestilling. en fremförelse av verdensformat.
Lasse åkerlund har en magisk evne til å fenge sitt publikum”.

Fädrelandsvennen

”MacBeth som tomat, myrdet av Lasse åkerlund er figurteater på sitt beste og viser en som kan sitt fag, mener Bentein Baardson.”
chef på Den Nationale Scene, Bergen

Så skönt att se skickliga grepp i en liten föreställning för liten scen. Små scener på landsbygden hemsöks alldeles för ofta av publikföraktande buskis. Här kom en Shakespearepjäs med all sin dramatik, omvandlad till skoj. Att göra så, med många intelligenta, underfundiga finesser är att visa respekt för publiken. Det var kul i Ämtamåla.
Margareta Andersson Sydöstran 23 nov 2005

Så fick jag ett mail

Hej Lasse!
Här kommer en hälsning från Malmö – av en händelse kom jag att tänka på en
Fantastisk Teaterupplevelse som jag var med om när jag gick i nionde klass i en diskussion som för övrigt handlade om midsommar och afrikansk musik, och kanske lite Skaksparre.Jag såg alltså din version av McBeth när jag var odräglig niondeklassare och bodde i Getinge, Halmstad – nu är jag tjugo, har fyra års teaterstuderande och föralldel lite litteraturvetenskap och en massa natt-timmar inom vården bakom mig, och bor i Malmö och har en pojkvän som skulle kunna döda för att få se Kung Duncan gestaltad av en burk tomatpuré (och jag med igen för den delen)

Linnea