0702-21 08 06 info@allena.se

Grattis, Grisen

För oss mellan 3-5 år

”Det var en gång en gubbe..och en gris…”
Gubben lever tillsammans med sin gris på den lilla gården. En liten gård, en liten svinstia, en stor, stor skog och en bäck som rinner ner mot sjön. Idag fyller Grisen år. Gubben ska bjuda på tårta. Men i skogen lurar den hungriga vargen. Plötsligt är tårtan borta.?!?

Teater Allena med föreställningen Grattis Grisen var helt fantastiskt bra, helt perfekt att ha på förskolan. Vi är jätteglada att vi fick den här möjligheten att göra något extra trevligt för barnen och de var helt koncentrerade på vad som utspelade sig på denna lilla teaterscen.
Stort tack från förskolan Sund genom
Ulla Pettersson
Rektor
”Liten handling, stor dramatik”.

Jag kommer med en liten plåtväska. I den finns hela världen och där spelar jag föreställningen Grattis, Grisen. Eftersom scenografin bara är 35X50 cm. så kan jag spela överallt. Bara det finns plats för publiken som sitter på Allenaseat. Jag har spelat i lekhallar, på bibliotek och i bokbussar. Jag har mycket medvetet valt att spela teater för barn sedan jag var 19 år och blir mer och mer övertygad om att barn i dag behöver  upplevelser som bygger på mänsklig kontakt.

Att någon berättar/spelar någonting just för dom, att dom känner sej unika. En berättelse fylld av stillhet och lugn. Målsättningen är ett unikt möte, inte underhållning för stunden. Underhållning får dom 24 tim om dygnet via TV, dataspel eller internet. Jag vill ge min publik ett stilla möte med en enkel berättelse som alla kan följa med i.

Fakta om Grattis, Grisen

  • 40 barn 3 – 5 år
  • Kan spela 3 förest/dag
  • 30 min för att göra i ordning
  • Speltid ca 30 min
  • Flyttbar mellan förskolor under dagen
  • Ladda hem infoblad