0702-21 08 06 info@allena.se

 

på Träteatern, Stenegård 25-27 juli 2019

Vi ville så gärna umgås en vecka med våra teatervänner på sommartid hemma hos oss i Stene. När teaterproffsen ändå är på plats kan vi väl passa på att spela några teaterföreställningar för allmänheten, tänkte vi. Njuta av Järvsös nejder, prata, äta, dricka, bada och jobba ihop några dagar! Vårt hus ligger ju precis bredvid Stenegård och Träteatern. Det utvecklades till en god idé som våra vänner köpte rakt av.

Så här är vi nu! Vi fyller vårt hus med vänner under en julivecka och torsdag – lördag erbjuder vi många teaterföreställningar på Stenegård för alla från 3 till 100 år, Master Class i mimteknik och ett unikt möte med clown- och mimmästaren Nola Rae. Vi hoppas att hälsingebor, turister och tillresta i alla åldrar tar tillfället att skratta, beröras och njuta av all den scenkonst som visas.

Stenegård är den ultimata platsen för en teaterfestival. Mellan föreställningarna kan publiken njuta av allt som erbjuds i denna härliga miljö – från restaurant och café till butiker, trädgård och inte minst Barnens Stenegård. Vi är glada för ett gott samarbete med Stenegård, Ljusdals kommun och Estrad Ljusdal i detta evenemang.

Ta med hela familjen, kom och bli några av Allenas vänner!

Stöd gärna festivalen genom att köpa festivalpass, som ger dig entré till alla evenemangen.
Hjärtligt välkommen!

Lasse Åkerlund och Ingela Gånedahl
Teater Allena

Här hittar du programmet 

Här hittar du lite info om föreställningarna

Här hittar du info om Master Class i mim med Nola Rae

 

Biljettinformation:

Biljettsläpp 6 juni!

KÖP BILJETTER hos Kulturbiljetter eller på Stenegårds besökscentrum.

En biljett kan användas till fritt vald föreställning. Samma pris gäller oavsett ålder och föreställning. Du får rejäl rabatt om du köper 5 biljetter. Dessa kan användas till hela familjen på en och samma föreställning, för en person till 5 föreställningar eller precis hur du vill.

Med köp av festivalpass stödjer du festivalen och går fritt på alla evenemang.

Vid marknadsståndet utanför entrén byter du din digitala biljett mot en pappersbiljett/ festivalpass, som du lämnar/visar vid dörren.

Biljettpris: 80 kr
5 biljetter: 275 kr
Personligt festivalpass: 350 kr

Medverkande i Allena med vänner:

Teater Allena hör hemma i Järvsö och Karlskrona. Lasse Åkerlund grundade sin enmansteater för 35 år sedan. Lasse har gjort sig känd för att vara en av Sveriges bästa berättare och han har figurteater och teatermagi som sin specialitet. Han spelar mest för barn från 3 år och uppåt och turnerar runt på förskolor och skolor runt om i Sverige och emellanåt i Norge. Men Lasse gör också figurteater för vuxna. Hans mycket speciella variant av Macbeth har blivit en klassiker.  Annars är Teater Allenas absolut mest kända figur Trollet med den gula kepsen som skapades för radions adventskalender, men som sedan blivit både en berättarföreställning och teaterföreställning. Lasse står för så gott som allt i sina produktioner från manus till scenografi och skådespeleri.
www.allena.se

Teater Fusentast etablerades i Trondheim 1989 av Jaap den Hertog och Coby Omvlee som båda flyttat till Norge från Nederländerna. Fusentast har specialiserat sig på turnerande teater för barn och unga, men föreställningarna visar sig ofta fungera lika bra för vuxna. De fokuserar på visuella uttryck och använder ofta dockor för detta. Jaap och Coby tycker om att leka med olika teaterformer och traditioner och vill förmedla goda och viktiga historier som kan ledsaga oss i livet. De väljer oftast en inkluderande spelstil där publiken och aktörerna delar teaterverkligheten. Jaap och Cobys nederländska bakgrund är en viktig del för den gripande berättelsen i Sand mellan tårna.
Fusentast har vid flera tillfällen samarbetat med Lasse Åkerlund. Han har regisserat 2 av de förställningar som visas på festivalen.
Förutom Jaap och Coby möter vi Karl Markus Reinert på scenen under festivalen i Järvsö.
www.fusentast.no

Nola Rae föddes i Sydney men flyttade med sin familj till London för att kunna utbilda sig till balettdansös. Men mötet med den kände mimaren Macel Marceau förändrade för alltid hennes karriär. 1974 grundade hon tillsammans med Matthew Ridout London Mime Theatre. Nola arbetar med mim som clown i sina ordlösa soloföreställningar där hon ofta förvandlar tragedier till mörka komedier.
Nola och Matthew har turnerat med sina föreställningar till så många som 68 länder. Nola har fått flera utmärkelser bl.a. Charlie Rivel Medalj och Drottning Elisabeths M.B.E.
I Sverige har Nola gjort sig känd genom sitt samarbete med Lasse Åkerlund i Homemade Shakespeare där de gjorde en oförglömlig version av Romeo och Julia. I Stockholm har hon regisserat clownuppsättningar av Bernanda Albas Hus och Fröken Julie.
Nola Rae är också en mycket uppskattad lärare i mim och clowneri; att uttrycka sig utan ord.
www.nolarae.com

 

Vidare information om festivalen får du av producent Ingela Gånedahl, 070 118 62 20 ingela.ganedahl@gmail.com